Zonnepanelen

U kunt kiezen voor zonnepanelen

In een aantal buurten starten we begin 2017 met het aanbieden van zonnepanelen. Dat doen we samen met Woonbedrijf, volgens de principes van The Natural Step. De bewoners van deze buurten krijgen een brief van ons met een persoonlijke aanbieding. Daarbij kijken we naar de ligging van het dak, de dakconstructie en de hoeveelheid schaduw op het dak. Voor deze huurders organiseren we inloopbijeenkomsten bij hun in de buurt.

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu, omdat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn. En u bespaart als huurder op uw energielasten. Woonbedrijf en ’thuis betalen een deel van de kosten voor de aanleg van de zonnepanelen. Als huurder betaalt u zelf een vast bedrag per maand via de servicekosten. 

Infographic

Een huurder van een woning die in aanmerking komt voor het leggen van zonnepanelen, krijgt van ons een brief met een aanbod. Dat gebeurt in fases en per wijk. Met de brief sturen we een infographic mee. De infographic laat zien wat belangrijk is om te weten als u kiest voor zonnepanelen en wat er gebeurt als u zich aanmeldt voor zonnepanelen.

Ervaringen met zonnepanelen

Huurders en een medewerker van ’thuis vertellen waarom zij voor zonnepanelen gekozen hebben en wat hun ervaringen zijn.

Zonnepaneleninfo

De panelen die gelegd worden zijn van het merk Canadian Solar, type all-black mono-cristalline. De panelen zijn zwart met een donkere rand. Afmeting is ongeveer 1 x 1,65 meter per paneel en het vermogen 275 Wp.

Omvormer

Naast de zonnepanelen wordt er ook een omvormer geplaatst. Dat is een een apparaat dat de stroom die de zonnepanelen opleveren, geschikt maakt voor het elektriciteitsnet. Daarop ziet u ook hoeveel stroom de zonnepanelen opgewekt hebben. Meestal wordt de omvormer op de zolder geplaatst. Van daaruit gaat een kabel naar de meterkast. Deze kabel wordt zoveel mogelijk weggewerkt.     

De omvormer is van het merk Goodwe.

Vragen en antwoorden

Heeft u vragen over zonnepanelen, kijk dan bij de veelgestelde vragen op de website. Daar zijn al veel vragen beantwoord. 

Interesse?

Wilt u ook weten of uw woning in aanmerking komt voor het leggen van zonnepanelen? Vul dan het Interesseformulier zonnepanelen in. U hoort binnen 5 werkdagen iets van ons. 

In de film ziet u wat er gebeurt als u aangeeft dat u interesse heeft in zonnepanelen op de woning.