Eigen huurwoning kopen


’thuis
heeft van ongeveer 2000 huurwoningen bepaald dat deze bestemd zijn voor verkoop. De huurders van deze woningen hebben allemaal een aanbod gehad om de woning te kopen, sommige onlangs, anderen jaren geleden.

Als de huurder de woning niet heeft gekocht, is deze gewoon blijven huren. Wordt de huur opgezegd dan verkopen wij de woning in de vrije markt of bieden deze aan met Koopgarant of met Kopen naar Wens.

Bent u onlangs verhuisd en wilt u weten of uw woning in aanmerking komt voor verkoop? Neem dan contact op met een van de klantenadviseurs van Woonstichting ’thuis.

Mijn woning is bestemd voor verkoop, ik wil deze kopen, wat moet ik doen?

Neem contact op met één van de verkoopmakelaars door een e-mail te sturen of te bellen met (040) 24 99 999. De makelaar zal eerst controleren of er huurachterstand is. Daarna zetten we de volgende stappen: 

  • Een externe hypotheekadviseur bekijkt uw financiële situatie;
  • Een onafhankelijk bouwkundig bureau maakt van de woning een bouwkundige rapport ;
  • Na de bouwkundige keuring maakt een onafhankelijke taxateur een gevalideerd taxatierapport. De taxateur ontvangt het bouwkundig rapport en houdt rekening met de door u zelf aangebrachte voorzieningen. Deze worden niet in de prijs van de taxatie meegenomen;
  • Wij sturen u een passende aanbieding per post en/of per e-mail. Over de prijs is niet te onderhandelen;
  • De makelaar maakt de koopovereenkomst op die daarna beide partijen ondertekenen;
  • Dan wordt u eigenaar van de woning door notariële overdracht bij de notaris. Hierdoor eindigt ook de verplichting van uw huurbetaling.